Logga in på ditt konto

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Letar du efter något särskilt?

Sök på titel, författare, redaktör etc.

Skapelsens Frälsning. Ekoteologi i miljö- och klimathotens tid

Har kyrka och kristen tro något bidrag att ge i arbetet för jordens räddning? Hur utformar kyrkan sin teologi, när de ödesdigra hoten mot jordens ekosystem, den därmed ökande hungern i världen och klimatkrisen sammantaget blivit samtidens största dilemma? Denna bok är en introduktion till den allt aktuellare ekologiska teologin. Kyrkorna står idag särskilt inför tre stora utmaningar. Den första gäller en kvalificerad bearbetning av ekoteologin och klimathotens realitet, den intellektuella utmaningen. Den andra gäller kyrkans profetiska kallelse i denna apokalyptiska tid. Den tredje gäller utformningen av en realistiskt försvarbar kristen livsstil som kunde bli en förebild för det omgivande samhället.

Per Larsson använder sig av teologins hela bredd när han här presenterar en teologi för ekologisk hållbarhet. Hans genomgång startar i Bibeln och fortsätter via kyrkofäderna genom kyrkans historia. Slutligen landar han i ett nutida ekumeniskt perspektiv.

Förhoppningen är att boken på ett bredare plan kunde bidra till att ge nytt hopp, nya teologiska insikter, vidgat medvetande och inspiration till kyrkor och församlingar, när man söker efter handlingsvägar och förhållningssätt i denna ödestid.

Per Larsson är teologie licentiat i missionsvetenskap. Han har
mångårig ekumenisk och internationell erfarenhet, bl.a. som missionär i Tanzania och som lärare i ekologisk teologi vid Lutherska Teologiska Seminariet i Hongkong.

Email a Friend About this Item

No form?
Install the cformsII plugin' .
Available here

Stay Informed

Logga in för att skriva en recension

Logga in på ditt konto via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Håll koll på dina favoriter för framtida inköp.

För att använda dig av den här funktionen, logga in via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig
File not found.
Artos & Norma