Logga in på ditt konto

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Letar du efter något särskilt?

Sök på titel, författare, redaktör etc.

Skapa den sol som inte finns. Hundra år av finsk lyrik

Den finska lyriken bjuder på många stora känsloupplevelser. Den är inte lagom. Den tar ut svängarna mot extas och svårmod, livsförtröstan och förtvivlan, den skildrar allt från ett djupt meditativt lugn till hisnande kosmiska resor. Och ständigt närvarande är en varmt omhuldad natur, den nordiska människans livssfär.

Det är en kulturhändelse att denna fängslande värld nu har öppnats för svenska läsare i en unikt rikhaltig antologi. Torsten Pettersson har valt och tolkat 144 dikter av 18 författare, ordnade enligt tyngdpunkter i människans livsupplevelse.

Läsaren får även bakgrundsinformation i en separat avdelning. Där belyses författarna och deras verk, poesins förhållande till Finlands dramatiska historia samt relationen mellan så olika språk som finskan och svenskan.

Torsten Pettersson är finlandssvensk författare och professor i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet. I hans skönlitterära produktion ingår nio diktsamlingar, i hans vetenskapliga Gåtans namn, en bok om nio finlandssvenska modernister som Edith Södergran. Han har fått pris av Svenska Akademien för sitt litteraturhistoriska författarskap och av Svenska litteratursällskapet i Finland för sin diktsamling Jag ser en stjärna. Ett diktat porträtt av Carl von Linné. Klicka här för fler böcker av/med författaren.

Email a Friend About this Item

No form?
Install the cformsII plugin' .
Available here

Stay Informed

Logga in för att skriva en recension

Logga in på ditt konto via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Håll koll på dina favoriter för framtida inköp.

För att använda dig av den här funktionen, logga in via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig
File not found.
Artos & Norma