Logga in på ditt konto

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Letar du efter något särskilt?

Sök på titel, författare, redaktör etc.

Francesco Petrarcas självbiografi

Den världsberömde författaren Francesco Petrarca (1304–1374) har kallats världens första moderna människa. Han skrev brev och traktater som svämmar över av spännande upplysningar om hans liv och värld. Vad hände ifall man samlade alla upplysningarna och placerade dem kronologiskt? Resultatet, som här presenteras, blir en häpnadsväckande sammanhållen och välskriven »självbiografi«, ett såväl historiskt som mänskligt dokument av rang. Närmare än så här kan man knappast komma det stormiga 1300-talet. Nej, närmare än så här kan man inte komma en människa som levde för så länge sedan.

Petrarcas ställning som författare, kulturgigant och fredsmäklare kan inte jämföras med någon i dag levande person. Han reste outtröttligt över den lärda världen. Han mötte etablerade storheter som Dante och blev nära vän med blivande stjärnor som Boccaccio. Han drog sig inte för att snäsa av kejsare eller skälla ut påvar. Han är ett vittne till hur digerdöden och hundraårskriget breder ut sig. Han ser till att sprida den nya kärleksdiktningen och lägga grunden för humanismen. Han får känna på framgångar som lagerkröningen i Rom och motgångar som den olyckliga kärleken till Laura.

Francesco Petrarcas liv tillhör de stora europeiska äventyren; ständigt skrivs eller speglas historiska milstolpar. Och varje sida vibrerar av känslan av att en av de verkligt stora författarna är i farten.

Email a Friend About this Item

No form?
Install the cformsII plugin' .
Available here

Stay Informed

Logga in för att skriva en recension

Logga in på ditt konto via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Håll koll på dina favoriter för framtida inköp.

För att använda dig av den här funktionen, logga in via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig
File not found.
Artos & Norma