Logga in på ditt konto

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Letar du efter något särskilt?

Sök på titel, författare, redaktör etc.

Välfärdsinsatser på religiös grund

Frågan om hur välfärden ska organiseras i en allt mer marknadsstyrd ekonomi är en brännande fråga. Det gäller också frågan om ideella religiösa aktörers välfärdsroll. Denna antologi vill föra in de religiösa aktörerna i det komplexa fält av förhandlingar om ett nytt samhällskontrakt som pågår. Till bakgrunden hör statliga initiativ till ökad mångfald men även den ökade globala ekonomiska och sociala/religiösa rörligheten. Hur bör ideella sociala och religiösa organisationer, särskilt Svenska kyrkan, förhålla sig till den pågående samhällsomvandlingen? Vilken kvalitativ särart motiverar det religiösa engagemanget? Är det över huvud taget meningsfullt att engagera sig om denna särart inte får komma till uttryck? Och hur ställer sig medborgarna till denna utveckling?

Denna antologi bygger på resultat från en befolkningsundersökning om attityder till Svenska kyrkan (och religiösa organisationer) som alternativa välfärdsutförare. Antologin innebär en väsentlig breddning och fördjupning kring en av Sveriges mest komplexa framtidsfrågor som rör relationen mellan välfärdens organisering och den ökade religiösa synligheten i det sekulära Sverige.

I boken medverkar: Olav Helge Angell, Paula Blomqvist, Anders Bäckström, Miriam Hollmer, Eva Jeppsson Grassman, Annette Leis-Peters, Stig Linde, Anna Mankell, Filip Wijkström, Ulrika Winblad.

Email a Friend About this Item

No form?
Install the cformsII plugin' .
Available here

Stay Informed

Logga in för att skriva en recension

Logga in på ditt konto via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Håll koll på dina favoriter för framtida inköp.

För att använda dig av den här funktionen, logga in via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig
No input file specified.
Artos & Norma