Logga in på ditt konto

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Letar du efter något särskilt?

Sök på titel, författare, redaktör etc.

Ett gemensamt kosmos

Den mänskliga tillvaron är splittrad, idag kanske mer än någonsin tidigare. Är det då längre möjligt att hålla fast vid föreställningen om en gemensam mänsklig identitet som förenar alla klotets invånare? Och kan man med trovärdigheten i behåll hävda att kyrkan utgör en enda sammanhållen organism som överskrider tidens och rummets gränser?

Liknande frågor gör sig påminda inför universum i dess storhet, skönhet och totalitet – kosmos. Går det att tänka sig en värld som sträcker sig bortom rutin, relation och min egen person men som ändå innesluter vardagen?

Ett gemensamt kosmos vänder sig särskilt till dig som i och med yrkesrollen eller utifrån personligt intresse har anledning att reflektera över den helhet som inkluderar musik, liturgi och teologi. Det är utifrån en sådan medvetandegjord position i tid och rum som vi kan orientera oss som tillvarons pilgrimer. Vi har denna utgångspunkt i ryggmärgen och i det kollektiva minnet: en plats för dig och mig, en enda mänsklighet, en universell kyrka, ett gemensamt kosmos.

Henrik Tobin är kyrkomusiker och skribent, för närvarande verksam inom Kyrkomusikernas Riksförbund, Lärarförbundet och Svenska kyrkan. Han har tidigare arbetat som organist, varit redaktör för Kyrkomusikernas tidning samt innehaft en rad uppdrag inom Konstnärliga fakulteten, Göteborgs universitet.

Email a Friend About this Item

No form?
Install the cformsII plugin' .
Available here

Stay Informed

Logga in för att skriva en recension

Logga in på ditt konto via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Håll koll på dina favoriter för framtida inköp.

För att använda dig av den här funktionen, logga in via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig
No input file specified.
Artos & Norma