Logga in på ditt konto

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Letar du efter något särskilt?

Sök på titel, författare, redaktör etc.

Destination Rotterdam

»Sjömanskyrkan är ok, den tillhör ju oss!« säger sjömannen vid ett av Anders Blomstrands många fartygsbesök på svenska båtar i Rotterdam. Då, på 1960-talet, var den världens största hamn och svenska handelsflottan var då stor. Många var de unga och äldre sjömän, som var med i Svenska sjömanskyrkans verksamhet vid fartygsbesök, idrottsutövningar, sjukbesök och den kyrkliga hemmiljön med gudstjänster och samkväm. Att få hjälp att ringa hem efter lång sjötid och att ha någon att tala mellan fyra ögon med var en trygghet.

Författaren ger en levande bild av sjömanskyrkans verksamhet med stöd av bl.a. dagboksanteckningar. Sjömansoriginal, sjömansvigslar, glada högtider, svåra olyckor m.m. är med i skildringen av livet vid en svensk sjömanskyrka. Det handlade om hela människan till kropp och själ. Mycket av detta är nu historia, efter sjöfartens genomgripande förändringar.

I sitt förord skriver f.d. universitetskanslern Carl-Gustaf Andrén, själv ass. sjömanspastor 1949–50 i London och Antwerpen, bl.a. följande: »Boken Destination Rotterdam är en värdefull redovisning av en sjömansprästs villkor, erfarenheter, arbetsmetoder och möten med sjöfolk och svenskar i utlandstjänst eller som turister under 1950- och 60-talen. Därför är det en lärorik dokumentation av en tidsperiod som nu tillhör det förflutna.«

Email a Friend About this Item

No form?
Install the cformsII plugin' .
Available here

Stay Informed

Logga in för att skriva en recension

Logga in på ditt konto via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Håll koll på dina favoriter för framtida inköp.

För att använda dig av den här funktionen, logga in via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig
No input file specified.
Artos & Norma