Logga in på ditt konto

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Letar du efter något särskilt?

Sök på titel, författare, redaktör etc.

Bekännelser av en kristen humanist

Kan uttrycket kristen humanist användas på ett meningsfullt sätt i dag, i vårt globala sammanhang, i specifika lokala sammanhang? Det är detta den sydafrikanske teologen John de Gruchy undersöker. Han använder sin egen livserfarenhet och sin teologiska kunskap som redskap. Han berättar att han började identifiera sig själv som en kristen humanist först mot slutet av sin formella akademiska karriär vid universitetet i Kapstaden.

För John de Gruchy måste kristen humanism »innebära ett återupprättande av kristendomens innersta kärna av teologiska övertygelser och moraliska värderingar«. Kristen humanism är inte ett tillägg till kristen tro. Tvärtom är det en konsekvens av kristen tro. Att vara kristen är att vara humanist. de Gruchys »bekännelser« är djupt rotade i hans eget liv, i hans kristna tro såväl som i hans ständigt reflekterande teologi.

John W. de Gruchy är professor emeritus efter tjänst som professor i Christian Studies vid universitetet i Kapstaden, Sydafrika. Som chefsredaktör för serien the Making of Modern Theology (Fortress Press) har de Gruchy också översatt, redigerat och varit styrelseledamot för den engelskspråkiga utgåvan av Dietrich Bonhoeffer’s Works. Han tilldelades Karl Barth-priset i Berlin år 2000.

John W. de Gruchy är också pastor i United Congregationalist Church in Southern Africa. Han var tidigt aktiv i kampen mot apartheid och har bl.a. engagerat sig i frågor om demokrati och försoning.

Email a Friend About this Item

Stay Informed

Logga in för att skriva en recension

Logga in på ditt konto via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Håll koll på dina favoriter för framtida inköp.

För att använda dig av den här funktionen, logga in via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig
Links:air max pas chernike air max baratasair max pas cher
Artos & Norma