Logga in på ditt konto

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Letar du efter något särskilt?

Sök på titel, författare, redaktör etc.

Den helige Franciskus levnadshistoria

Den helige Franciskus (1182–1226) är älskad som få inom den katolska kyrkan och andra kristna samfund, men även utanför kristenheten. Den yttre anledningen till detta är den glädje han utstrålar, hans radikala fattigdom och engagemang för de allra mest utsatta, samt hans vördnad inför djur och natur. Men kärnan i Franciskus liv och lära var hans önskan att efterfölja Jesus Kristus helt och fullt genom att leva efter Evangeliet och genom att lära andra att också göra det. Det går inte att förstå Franciskus åtskild från Jesus Kristus.

Vi vet ganska mycket om Franciskus eftersom detaljerade biografier skrevs kort efter hans död, däribland denna som broder Tomas av Celano skrev år 1229. Han gjorde det på uppmaning av påven, som underlag för helgonförklaringen av Franciskus, vilken ägde rum snart efter dennes död. Tomas var en mycket bildad person som tidigt anslöt sig till Franciskus ordensgemenskap.

Tomas av Celanos biografi kännetecknas av ingående kunskaper om Franciskus livshistoria; det är inte så konstigt eftersom det han skrev baserades på ögonvittnes-skildringar och egna upplevelser. Texten visar tydligt Tomas gedigna kunskaper om Bibeln, teologi och litteratur, och genomsyras av hans djupa beundran för och varma kärlek till Franciskus.

Email a Friend About this Item

No form?
Install the cformsII plugin' .
Available here

Stay Informed

Logga in för att skriva en recension

Logga in på ditt konto via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Håll koll på dina favoriter för framtida inköp.

För att använda dig av den här funktionen, logga in via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig
File not found.
Artos & Norma