Logga in på ditt konto

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Letar du efter något särskilt?

Sök på titel, författare, redaktör etc.

Salomos Höga Visa

Detta är en bok som skall läsas med hjärtat – av en djupt förälskad själ. Den är ett försök att beskriva det obeskrivbara: själens förening med Gud, det andliga äktenskapet – och vägen dit.
Höga visans bildspråk är utgångspunkten, där kärleken mellan Brudgummen och bruden målas i djärva färger. Det är ett vådligt äventyr där själen kastas mellan flyktiga stunder av salighet, när hon får vara helt nära sin Älskade och vila i hans blick, och långa tider av ångest över hans frånvaro, då hon förtvivlat söker efter Honom men inte finner Honom.
Alla hennes lidanden är verkliga och synvillor på samma gång. Utan att hon är riktigt medveten om det, bär Brudgummen hela tiden, ömt och målmedvetet, sin älskade genom alla tvivel och allt mörker fram till äktenskapet – den rena kärleken som bara älskar för sin egen skull.
Skomakaren Hjalmar Ekström, (1885–1962) var en av 1900-talets mest betydande andliga ledare och mystiker. Han verkade inte genom yttre predikoverksamhet eller omfattande författarskap utan genom enskilda möten och själavårdande brev. Två brevsamlingar, Den fördolda verkstaden och Den stilla kammaren publicerades efter hans död. Förutom några artiklar om det inre livet skrev Hjalmar Ekström den här före-liggande utläggningen av Salomos Höga Visa.

Email a Friend About this Item

No form?
Install the cformsII plugin' .
Available here

Stay Informed

Logga in för att skriva en recension

Logga in på ditt konto via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig

Håll koll på dina favoriter för framtida inköp.

För att använda dig av den här funktionen, logga in via formuläret nedan.

Har du inget konto än? Skapa ett

Jag har tappat mitt lösenord. Kan ni maila det till mig
seo.wenlink.com 售卖中
Artos & Norma